03 יוני 2012



מבשלות ביחד - "את לי מואה"

מאי 2012


מרק צזיקי

מרק ציזיקי – 4 מנות

4 מיכלי יוגורט 
8 קוביות קרח
 שמיר – 1 חב' קטנה 
4 יח' מלפפון  
4 שיני שום  

קוצצים את המלפפונים קיצוץ מאד קטן, קוצצים את השמיר ואת השום מערבבים הכל עם היוגורט ומתבלים במלח ופלפל






סלט קינואה קר – 4 מנות

2 כוסות קינואה 
3 יח'  גזר מגורר בפומפיה עבה
 חופן אגוזי מלך 
 2 יח' בצל  - לטגן בשמן קנולה עד שיזהיב 
פטרוזליה חב קטנה
כף שמן זית 
2 כפות לימון 
מלח, פלפל
כף ג'יניג'ר טרי מגורר בפומפיה דקה

מרתיחים כ 5 כוסות מים בסיר- מוסיפים את הקינואה, היא מוכנה כשהיא נפתחת, מסננים במים קרים
קוצצים את הבצל ומשחימים  במחבט עם שמן קנולה
מוסיפים לקינואה את האגוזי מלך, בצל מוזהב, גזר מגורר וגינגר  לתבל במעט לימון מלח פלפל ושמן זית



חלות בריאות לשבת

חלות לשבת

1 ק"ג קמח מלא
2 ביצים
1 כפית מלח
1 כף סילאן  או דבש
8 כפות סוכר

לחמניות

1 ק"ג קמח כוסמין
כוס נבט חיטה
1 ביצה
כוס שמן זית או 100 גר' חמאה
2 כפות שמרים
2-3 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח גס
כף סוכר



ממרח עגבניות מיובשות וטופו

ממרח עגבניות וטופו

200 גר' עגבניה מיובשת 
100 גר' אגוזי מלך
50 גר' טופו
כרבע כוס שמן זית 


מערבלים במגימיקס את העגבניות המיובשות, אגוז מלך וטופו, מוסיפים בהדרגה את שמן הזית.
(במידה ונדרש עוד שמן, להוסיף בהדרגה).



פוזילי תרד, מנגולד ועגבניות שרי

פסטה פוזילי מחיטה מלאה עם עלי תרד, מנגולד ועגבניות שרי

4 כוסות פוזילי קמח מלא
30 עגבניות שרי חצויות
חצי חבילת עלי מנגולד טריים חתוכים לריבועים בגודל 4X4 
עלי תרד טריים כמות של בערך כוס 
חופן שבבי בוטנים לקישוט
שמן קנולה 
מלח פלפל

מבשלים את הפסטה
מכינים את הרוטב: 
משחימים את עגבניות השרי במחבת עם שמן קנולה.
לאחר שהעגבניות מתרככות ומוציאות נוזלים, מוסיפים את עלי המנגולד והתרד, מוסיפים את הפסטה ומתבלים במלח ופלפל
* ניתן להוסיף בהגשה מספר קוביות של גבינת פטה עדינה או גבינת עיזים


מרק ירקות בריא  - 4 מנות

2  גזר חתוך לעיגולים
2 בטטות
2 שומר
3 בצל קצוץ
 חצי חבילה סלרי
חבילה קטנה שמיר
1 דלורית או דלעת כ - 250 גר'
כוס עלי תרד טרי
חמאה -  50 גרם
מלח, פלפל

משחימים את הבצל בחמאה עד שמזהיב
מוסיפים את הירקות: גזר חתוך לעיגולים, בטטה לקוביות, שומר לרצועות דקות
(חשוב לשטוף אחרי החיתוך, בדרך כלל יש בשומר חול), דלורית  או דלעת חתוכה לקוביות, קוצצים את השמיר והסלרי (הסלרי כולל עלים וגבעול) , מוסיפים את עלי התרד, מוסיפים מים מלח ופלפל  ומבשלים כשעה
לגיוון ניתן להוסיף  כוס גרגרי תירס


שומר בתנור עם עגבניות צלויות

שומר שלם בתנור עם עגבנייה וזרעי שומר – 4 מנות

6  שומר
4 עגבניות
זרעי שומר
מלח גס
שמן זית

חותכים את השומר לפלחים, שוטפים במים,
חותכים את העגבניות לפלחים
שמים בתבנית את השומר והעגבניות , מתבלים בשמן זית מלח גס וזרעי שומר, מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, אופים בתנור כשעה בחום בינוני עד שמתרכך.



סלט שורשים
סלט שורשים – 4 מנות

2 גזר
1 קולורבי
1 סלק לא מבושל
ג'ינגר טרי כף- מגורר דק
לימון
שמן שומשום
מלח פלפל
לקישוט שומשום או שבבי בוטנים

מגררים בפומפיה גסה את הגזר הקולורבי והסלק, מערבבים הכל יחד, מוסיפים כ- 3 כפות שמן שומשום, 3 כפות לימון, ג'ינגר, מלח ופלפל





חריף מירוקים 

6 שיני שום
2 חבילות נענע
2 חבילה פטרוזיליה
2 חבילה כוסברה
3 פלפל אדום חריף
שמן זית רבע כוס
מלח

להכניס הכל למגימיקס ואת השמן בהדרגה שלא יהיה נוזלי מדי

אין תגובות: