14 דצמבר 2012

מואה נובמבר - מבשלות ביחד


שומר שלם בתנור עם עגבניה וזרעי שומר

מצרכים
1 ק"ג שומר טרי 
3 עגבניות
כוס שמן זית
מלח גס
זרעי אניס
נייר אפייה ונייר כסף

הכנה
חותכים את השומר והעגבניות לפלחים ושוטפים את השומר אחרי החיתוך
שמים בתבניות אפייה את השומר עם העגבניות + שמן זית מלח גס וזרעי אניס, חשוב לערבב טוב טוב הכל כדי שהשמן ייספג בכל פלחי השומר
מכסים את תבניות האפייה  בנייר אפייה  ומעליו נייר כסף ואופים בערך שעה, אחרי שעה אפשר להוריד את נייר האפייה ונייר הכסף ולאפות עוד כ-40 דק עד שמשחים ומתרכך

פתיתים עם בטטות וקישואים

מצרכים
1 חבילה פתיתים קמח מלא
2 בטטות גדולות
2 קישואים
3 שיני שום
1 כף חריף (מתכון למטה)
שמן קנולה ומלח

הכנה 
מבשלים את הפתיתים במים רותחים כמו פסטה- ברגע שהפתיתים צפים אפשר לסנן במים ולשים בצד
מקלפים בטטות וחותכים לקוביות הכי קטנות שאפשר שוטפים ולא מקלפים קישואים חותכים לקוביות קטנות קוצצים שום. שמים בסיר על אש קטנה את הבטטה הקישוא והשום עם שמן קנולה מכסים את הסיר ומבשלים עד שהבטטה רכה
מוסיפים את הפתיתים שבושלו ואת חריף ומערבבים הכל ביחד- לתבל במלח ובתאבון 

מרק כתום

מצרכים
8 בטטות
4 גזרים
ג'ינג'ר טרי חתיכה קטנה (כ 50 גר)
3 מקלות סלרי
אגוז מוסקט, מלח, חלב קרם קוקוס שמן קנולה

הכנה 
מקלפים את הבצל ומטגנים עד השחמה בשמן קנולה( בערח חצי כוס)
מקלפים את הבטטה והגזר וחותכים לקוביות גסות, מוסיפים לבצל
ממלאים מים עד גובה הירקות מוסיפים את הג'נג'ר הטרי מקולף ומגורר בפומפיה גסה- מרתיחים עד שהגזר מתרכך
טוחנים את הכל יחד ומתבלים במלח ואגוז מוסקט מוסיפים את קופסאת חלב הקוקוס

מרק עדשים ירוקות 

מצרכים
4  בצל ירוק 
4 בצלים רגיל
2 גזרים
2 תפוא
1 עדשים ירוקות
4 גבעולי סלרי
מלח כמון שמן קנולה

הכנה
קוצצים את הבצל הרגיל ומבשלים בשמן קנולה בערך חצי כוס עד השחמה
מקלפים את הגזר והתפוא וחותכים לקוביות קטנות ( את הגזר אפשר לטבעות) ומוסיפים לסיר עם הבצל , קוצצים את הסלרי והבצל הירוק ומוסיפים לסיר, בוררים ושוטפים את העדשים וגם אותם מוסיפים לסיר, מוסיפים מים בערך ליטר וחצי ומרתיחים, אם רואים שהעדשים ספגו הרבה מים ומפלס המים ירד, מוסיפים קצת מים ושוב מרתיחים עד שהגזר והתפוא והעדשים מתרככים
מתבלים במלח וכמון לפי הטעם

ממרח פסטו

מצרכים
4 חבילות קטנות בזיליקום טריים 
2 חופנים אגוזי מלך
6 כפות פרמזן מגורד
 עד כוס שמן זית
1 לימון סחוט
מלח

הכנה
 שמים במגימיקס את עלי הבזילקום אגוזי המלך הפרמזן והלימון וטוחנים, מוסיפים לאט לאט את שמן הזית  עד קבלת ממרח סמיך (ייתכן ויספיק פחות מכוס וייתכן שצריך מעט יותר מכוס)
מתבלים במלח

פסטה פנה קמח מלא -
ברוטב קוביות דלורית, מנגולד, שום ובוטנים 

מצרכים
1 חבילה של פסטה פנה קמח מלא (עדיף של ניצת הדובדבן)
2 דלורית
עלי מנגולד - חבילה
4 שיני שום
שבבי בוטנים
מלח ופלפל
שמן קנולה 
2 כוסות מים

הכנה
מבשלים את הפסטה במים רותחים- לשים לב שלא לבשל יותר מדי מסננים ושמים בצד- רצוי לערבב עם מעט שמן קנולה כדי שהפסטה לא תידבק .
מקלפים את הדלורית וחותכים לקוביות קטנות
שוטפים את עלי המנגולד וחותכים לסלייסים ברוחב 1 סמ
קוצצים את שיני השום
את הדלורית השום ועלי המנגולד מאדים עם מעט שמן בסיר שהדלורית מתרככת, ניתן להוסיף מים כשהשמן נספג.
מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הפסטה
מוסיפים שבבי בוטנים לפחות 2 כוסות ומערבבים הכל ביחד

סלט כרוב לבן וסגול ברוטב יוגורט וזרעי חרדל 

מצרכים
1 כרוב לבן 
חצי כרוב סגול
כוס / כוס וחצי יוגורט
2 שיני שום קצוצות
2 כפות גרגרי חרדל
מלח ופלפל
שמן זית כוס
לימון סחוט 2 לימונים

הכנה:
את הכרוב מעבירים במגימיקס בחיתוך סלייסים דקים ומתבלים בשמן זית לימון מלח ופלפל
הכנת הרוטב- מערבבים את היוגורט עם זרעי החרדל והשום הכתוש
מערבבים את הכרוב המתובל עם רוטב היוגורט

אורז בסמטי עם גזר שמיר ובצל

מצרכים
2 גזרים
1 בצל
חצי חבילה שמיר
2 כוסות אורז בסמטי 
רבע כוס שמן קנולה
מלח

הכנה
קוצצים את הבצל ומאדים עד השחמה בשמן קנולה
מקלפים את הגזר ומרדים בפומפיה גסה, מוסיפים לבצל , את השמיר קוצצים ומוסיפים לסיר
שוטפים את האורז ומוסיפים לסיר, מוסיפים 16 כוסות מים ומבשלים בסיר מכוסה 
האורז מוכן כשכבר אין מים בסיר
מוסיפים מלח

סלט ירוק עם תפוחי עץ, טורטיה קרנץ ברוטב ויניגרט

מצרכים
1 טורטייה קטנה 
2 תפוחי עץ ירוק
אגוזי מלך כוס
1/2 כוס גרעיני חמניה או דלעת
1 כוס רוטב ויניגרט מוכן מראש
1/2 1 ראש חסה
1/2 חב' עלי בייבי

הכנה
חותכים את הטורטיות למשולשים  ואופים בתנור עד לקריספיות
את תפוחי העץ חותכים לסלייסים דקים בצורת חצי ירח וכדי שלא ישחירו עד ההגשה רצוי לשים עליהם קצת לימון
חותכים את החסה לסלייסים של 2 סמ בערך ומוסיפים את הבייבי ליבס
מערבבים עם רוטב הויניגרט ורצוי להוסיף עוד שמן זית כחצי כוס ועוד לימון סחוט כ4 לימונים להשבחת הטעם
מוסיפים את התפוחים, הגרעינים והאגוזים, אם יש נבטים מיוחדים ניתן להוסיף ושוב לערבב
בסוף שמים את הטורטיה קרץ למעלה כדי שלא תאבד מהקרנציות שלה

חריף מעגבניות

מצרכים
6-8 עגבניות
6 ראשי שום
2 יח פלפל צילי
מלח גס

הכנה
את העגבניות  השום והפלפל צילי מעבירים במגימיקס
מוסיפים מלח גס

חלה מתוקה מקמח מלא

מצרכים
1 ק"ג קמח מלא
2 כוסות מים פושרים
1 שקית שמרים טריים
7-8 כפות סוכר
1 כוס שמן
1 כפית מלח

הכנה
שמים בקערה קמח ושמרים ומוסיפים מים פושרים. מערבבים יחד. מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ- 5 דקות.
מרססים / עוטפים במעט שמן ומכסים את הקערה במגבת להתפחה עד הכפלת הנפח.
מחלקים ל 2 כדורים ויוצרים 2 חלות קלועות. מניחים על תבנית (על נייר אפייה)  ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום / פרג או שקדים מולבנים


אין תגובות: